Krafttag för bättre stämning

Skrivet 22 december 2017 20:26

Vi tycker att det fokuseras för mycket på annat än själva spelet i stora delar. Tillsammans med årets domarskara, nästan 70 domare, har vi diskuterat frågan och kommit fram till några punkter som vi kommer att efterleva under årets ST Cupen;

- Vi ska värna om domarnas integritet. Protester och "påhopp" kommer att bestraffas hårdare än tidigare, detsamma gäller aggresivt beteende spelare och ledare emellan.

Från 14 år kommer vi ha en "fjärdedomare" på plats som hjälper matchdomarna att se till att god ordning råder under ST Cupens matcher.

- Domarna kommer i mindre utsträckning än tidigare att lämna fördel. Istället ska de genom att blåsa tidigare lugna spelarnas känslor och på så sätt skapa en lugnare och tryggare atmosfär på planen.

Nästa nyhet: Viktigt för föräldrar

Skrivet 22 december 2017 20:12
Vi dammar av kommunens gamla slogan som målande beskriver hur det är att vara Tyresöbo - Trivsamt! När du besöker våra idrottshallar under ST Cupen så vill vi att du som åskådare tar särskild hänsyn till hur vi vill att du ska uppföra dig. På bilden neda ser du några självklara saker men likväl tänkvärda! Diskutera gärna dessa frågor i din föräldragrupp så kanske klimatet i Stockholmsfotbollen... Läs mer