Kval till Futsal SM

Under ST Cupen arrangeras Stockholms kvalspel till inomhus-SM i Futsal för 15- och 17-åringar. Klasserna heter i ST Cupen F15SM, F17SM, P15SM och P17SM. Endast Stockholmsklubbar är välkomna att delta i dessa klasser och varje förening får ha med ETT lag. Alla deltagare i dessa klasser får även delta i sina "vanliga" klasser i ST Cupen.

SM-Kval
Tyresö FF är stolta över att återigen stå som arrangör för Stockholms kvaltävling till ungdoms-SM i inomhusfotboll - Futsal SM. Just denna del av turneringen spelas i enlighet med SvFF's tävlingsbestämmelser för Futsal med vissa praktiska undantag.

Viktigt!
Registrering av spelare i SM-kvalklasserna
För att få delta i SM-kvalklasserna F- och P17SM behöver ni registrera era spelare i FOGIS som Futsalspelare (gäller inte F- och P-15 SM.

Inomhus-SM arrangeras varje år för 15- och 17-åringar, både flickor och pojkar och är indelat i ett distriktskval, regionkval och sedan själva slutspelet. I samband med ST Cupen arrangeras distriktskvalet.

Eftersom ST Cupen startar året innan själva SM-spelet är de aktuella klasserna i distriktskvalet F/P15 resp F/P17. Varje SM-kvalklass har tillägget "SM" (t ex P15SM). I dessa klasser får endast lag tillhörande StFF delta och med ett lag per förening. Inom ramen för ST Cupen finns även vanliga klasser för samma ålder (t ex P15) där man kan/får använda samma spelare som i SM-kvalklassen. I de fall ett lag deltar i båda klasserna försöker vi ta hänsyn till det vid läggning av spelprogram.

SM-Klasserna i ST Cupen 2016
F17SM Födda 2001
F15SM Födda 2003
P17SM Födda 2001
P15SM Födda 2003

Kvalificering
För att få representera Stockholm i regionkvalet krävs att man blir 1:a eller 2:a i ST Cupens SM-kvalklass (dvs går till final). Segraren i finalen får välja spelort först.

Läs mer om Futsal på svenskfotboll.se.